AvioInfoObavještenja i protokolSvijetTurizamVijesti

Uskoro predstavljanje IATA Travel Pass-a

Međunarodno udruženje vazdušnog transporta (IATA) saopštilo je da je u završnoj fazi razvoja IATA Travel Pass-a

Story Highlights
  • IATA saopštilo je da je u završnoj fazi razvoja IATA Travel Pass-a
  • Njihova putna kartica upravljaće i verifikovati siguran protok potrebnih podataka o testiranju ili vakcinama između vlada, avio-kompanija, laboratorija i putnika
  • Prema IATA-i, avio-industrija zahtjeva ekonomično, globalno i modularno rješenje za bezbjedno ponovno pokretanje putovanja

Međunarodno udruženje vazdušnog transporta (IATA) saopštilo je da je u završnoj fazi razvoja IATA Travel Pass-a, digitalne zdravstvene kartice dizajnirane da podrži sigurno ponovno otvaranje granica u eri koronavirusa (Covid-19).

„Danas su granice dvostruko zaključane. Testiranje je prvi ključ za omogućavanje međunarodnog putovanja bez karantina.
Drugi ključ je globalna informaciona infrastruktura potrebna za sigurno upravljanje, djeljenje i verifikaciju testnih podataka koji se podudaraju sa identitetom putnika u skladu sa zahtjevima granične kontrole “, rekao je Alekandre de Juniac, generalni i izvršni direktor IATA-e.

Prema IATA-i, njihova putna kartica upravljaće i verifikovati siguran protok potrebnih podataka o testiranju ili vakcinama između vlada, avio-kompanija, laboratorija i putnika.

IATA kao i Medjunarodna avio grupacija (IAG) rade zajedno na razvoju rješenja i zakazaće suđenje kako bi pokazali da platforma u kombinaciji sa testiranjem COVID-19 može ponovo otvoriti međunarodna putovanja i zamijeniti karantin.

IATA poziva na sistematsko testiranje COVID-19 svih međunarodnih putnika i infrastruktura protoka informacija potrebna da bi se ovo omogućilo mora podržati:

– vlade sa sredstvima za provjeru autentičnosti testova i identiteta onih koji predstavljaju sertifikate o ispitivanju,
– aviokompanije sa sposobnošću da svojim putnicima pruže tačne informacije o zahtjevima za ispitivanje i provjere da li putnik ispunjava uslove za putovanje,
– laboratorije sa sredstvima za izdavanje digitalnih sertifikata putnicima koje će priznati vlade, i;
– putnici sa tačnim informacijama o zahtjevima za testiranje, gdje mogu da se testiraju ili vakcinišu, i sredstvima za sigurno prenošenje informacija o testovima aviokompanijama i graničnim vlastima.

Prema IATA-i, avio-industrija zahtjeva ekonomično, globalno i modularno rješenje za bezbjedno ponovno pokretanje putovanja.

Prvo lansiranje IATA Travel Pass-a zakazano je za kraj ove godine, a lansiranje predviđeno za prvi kvartal 2021. godine.

Source
www.rentoholic.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button