DruštvoVijesti

Komunalna policija reagovala zbog napada agresivnog psa

Komunalna policija Opštine Bar reagovala je po informaciji dobijenoj od Centra bezbjednosti Bar da se u ulici Mila Boškovića nalazi agresivan pas i da isti napada druge pse. Službenici Komunalne policije izašli su na lice mjesta i konstatovali da je navedeni pas napao dva psa i nanio im teže povrede.

Komunalni policajci su daljim komunalnim nadzorom držali pod kontrolom razjarenog psa i došli do saznanja da je u pitanju vlasnički pas, te da je vlasnik psa M.V. iz Bara. Istovremeno, službenici su kontaktirali Veterinarsku inspekciju, koja je izašla na lice mjesta i prenijeli joj podatke o događaju i o vlasniku psa, nakon čega je ta inspekcija preuzela dalje mjere i radnje koje su u njenoj nadležnosti. Napadnuti i povrijeđeni psi odvedeni su i zbrinuti su u veterinarskoj ambulanti.

Komunalna policija Opštine Bar zahvaljuje građanima Bara koji su davali svoj doprinos i time pomogli rješavanju problema, kao i službenicima Centra bezbjednosti Bar i Veterinarskoj inspekciji.

Ovim putem apelujemo na sve vlasnike pasa da svoje ljubimce drže kako je propisano Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja i po Odluci o kućnim ljubimcima, radi dobrobiti samih životinja, a takođe i radi sigurnosti svih sugrađana. U protivnom, nadležne službe će u skladu sa zakonom sankcionisati svakog vlasnika pasa koji se ne bude pridržavao propisa.

Source
Facebook stranica "Opština Bar"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button