ArhivaBarCrna GoraLokalna zajednicaObavještenja i protokolOstalo z.ReportažeVijestiZabava

TO Bar uručila nagrade najboljima u akciji „Za još ljepši grad“

Sinoć je na terasi hotela „Princess“ održano završno veče akcije „Za još ljepši grad“

Story Highlights
  • "Za još ljepši grad"
  • Ovo je bila jubilarna XX po redu akcija
  • Nagrade za fizička lica su: I nagrada 300 €, II nagrada 200 €, III nagrada 100 €
  • Pravna lica su dobila specijalno urađene nagrade

Sinoć je na terasi hotela „Princess“ održano završno veče akcije „Za još ljepši grad“ kada su i uručene nagrade dobitnicima. Ovo je bila jubilarna XX po redu akcija, a pravo učešća imala su sva pravna i fizička lica na teritoriji barske opštine kojih je bilo ukupno 44.

Turistička organizacija Bar je akciju realizovala u periodu od 13.jula do 01.avgusta 2020.godine, a imajući u vidu epidemiološku situaciju ove godine su zainteresovani učesnici svoje prijave sa fotografijama dostavljali putem elektronske pošte.

Žiri koji je radio u sastavu, predsjednik – Vesna Ljujić – dipl. ing. poljoprivrede-odsjek hortikultura, Ljiljana Dragutinović, dipl. ing. arhitekture i Damir Mašović, dipl.ing. pejzažne arhitekture, je donio odluku na osnovu pristiglih prijava uzimajući u obzir već definisane kriterijume: ocjenjivanje usklađenosti vrta, objekta i okoline; raznovrsnost i raspored biljaka i kvalitet održavanja i zastupljenosti vrtno-arhitektonskih elemenata.

Nagrade za fizička lica su: I nagrada 300 €, II nagrada 200 €, III nagrada 100 €, a pravna lica su dobila specijalno urađene nagrade.

Osim stručnih ocjena žirija, građani su glasali od 27. – 31.07.2020. godine, putem sajta Turističke organizacije Bar www.bar.travel i po svom ukusu odabrali najljepši vrt ili baštu u kategoriji fizičkih i pravnih lica.

U kategoriji pravnih lica za uređene zelene površine do 1000m2 I nagradu je dobio Hotel „Princess“, dok je I nagrada u kategoriji – za lijepo uređen prostor ugostiteljskog objekta pripala restoranu „Aria“ koji je takođe osvojio i priznanje u kategoriji pravnih lica za najveći broj glasova na osnovu ocjena posjetilaca sajta Turističke organizacije Bar.

 

U kategoriji FIZIČKIH LICA prijavilo se 40 učesnika, čije bašte svojom ljepotom doprinose boljem imidžu grada.

U kategoriji za NAJLJEPŠI VRT do 500m2 I nagradu osvojila je Tatjana Dabanović, II nagradu Snežana Marljukić i III nagradu je osvojio Dražen Kaljević.

U kategoriji za NAJLJEPŠI VRT preko 500m2 I nagradu osvojila je Draginja Peroč, II nagradu Krsto Dabanović i III nagradu je osvojila Svetlana Stanković.

U kategoriji za NAJLJEPŠU TERASU I nagradu je osvojio Kosta Abramović, II nagradu Ljiljana Milović koja je takođe osvojila i priznanje u kategoriji fizičkih lica za najveći broj glasova na osnovu ocjena posjetilaca sajta Turističke organizacije Bar i III nagradu je osvojio Senad Arabelović.

Dodijeljena je i specijalana nagrada Acu Marčiću za najljepšu bogumilu.

Medijski sponzor svih dvadeset godina ove manifestacije je Radio Bar.

Stručna služba Turističke organizacije Bar

Source
visitbar.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button