DogađajiKulturaOstalo k.

Specijalno priznanje Ljiljani Kolundžić u Novom Sadu

Specijalno priznanje za rad ,,Nadanje“

Story Highlights
  • Na 5. Bijenalu kolaža u Novom Sadu kandidovalo se 105 umjetnika iz pet zemalja
  • Autorka izložbe je Nada Đurović Nedeljković
  • Projektom ,,Bijenale kolaža - međunarodna likovna manifestacija“ Novi Sad postaje centar likovne smotre tehnike kolaža u regionu

Na 5. Bijenalu kolaža u Novom Sadu kandidovalo se 105 umjetnika iz pet zemalja, čiji su radovi bili selektovani. Crnogorska umjetnica Ljiljana Kolundžić je dobitnica Specijalnog priznanja za rad ,,Nadanje“ koji je nastao 2020. godine.

Za ovaj kolaž koristila sam različite materijale (papirnu tapetu, segmente vlastitih crteža, grafike, čipku i kožu). Lajt motiv kolaža ,,Nadanje“ je idealizovan ženski lik koji projektuje unutrašnje JA, slikanog modela. Šešir nastaje kolažiranjem naime suprostavljenih materijala koje sam pomenula. Svaki od njih ima osobenu stukturu, teksturu i značenje.

U organizaciji Zavoda za kulturu Vojvodine, u saradnji sa društvom za afirmaciju i reafirmaciju umjetnika u Petrovaradinu – Novom Sadu ,,Daruma“ otvoren je 5.Međunarodni bijenale kolaža. Izložba je otvorena u Salonu – galerije ,,Prometej“ od 16.12 do 24.12.2020 god.

Autorka izložbe je Nada Đurović Nedeljković.

Projektom ,,Bijenale kolaža – međunarodna likovna manifestacija“ Novi Sad postaje centar likovne smotre tehnike kolaža u regionu i omogućava da se na jednom mjestu sagleda bijenalna produkcija ove likovne tehnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button