DogađajiFilmovi i serijeKultura

Poziv za prijave: Balkan dokumentarni centar 2021

Balkan dokumentarni centar (BDC) objavio je poziv za prijave autora i producenata dokumentarnih filmova sa Balkana ili koji svoje projekte realizuju na teme u vezi sa ovim područjem, na novo izdanje BDC Discoveries – prestižnog trening programa za razvoj projekata.

Balkan dokumentarni centar (BDC) je inicijativa tima produkcijske kompanije AGITPROP iz Sofije. Fokus je na produkciji i distribuciji dokumentarnih filmova, a BDC takođe nastoji da ujedini i podrži kreativni potencijal filmskih stvaralaca i medijskih profesionalaca, te da dokumentarnu scenu regiona dovede do međunarodnih standarda, održavanjem novih ideja, originalnosti i posebnosti Balkana.

BDC Discoveries 2021 će aktivnosti sprovesti kroz tri modula, od kojih je prvi u maju mjesecu ove godine u Sofiji ili online (u zavisnosti od toka pandemije), a naredna dva u Prizrenu (avgust) i na nekom od prestižnih industrijskih događaja, marketa za umrežavanje autora i producenata dokumentarnih filmova (oktobar/novembar).

Formular za registraciju možete naći ovdje. Ukoliko se aplicira sa projektom, formular se preuzima ovdje dok je na ovom linku  formular za prijave zainteresovanih koji apliciraju bez projekta. Dodatna dokumentacija i pitanja mogu se poslati na e-mail adresu email@bdcwesbite.com

Rok za podnošenje prijava je 12. mart 2021godine.

BDC Discoveries i ove godine održaće se uz podršku MEDIA Programa Kreativne Evrope.

Podsjetimo da je crnogorski projekat “Posljednji nomad” koreditelja Petra Glomazića i Biljane Tutorov i producenta Veliše Popovića bio selektovan za jedno od prethodnih izdanja BDC Discoveries programa.

Source
fccg.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button