BarDruštvoLokalna zajednicaReportažeVijesti

Izgrađena nacionalna Kuća maslina u Baru

Objekat će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste

Story Highlights
  • Građevinski radovi na nacionalnoj Kući maslina u Starom Baru, u vrijednosti od oko milion eura, završeni su
  • Kako su naveli iz UJR, kuća maslina ima ukupnu površinu od oko 1.100 metara kvadratnih
  • Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina

Građevinski radovi na nacionalnoj Kući maslina u Starom Baru, u vrijednosti od oko milion eura, završeni su, a u toku su završne aktivnosti na uređenju terena i priključenju objekta na elektroenergetsku i vodovodnu mrežu, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Kako su naveli iz UJR, kuća maslina ima ukupnu površinu od oko 1.100 metara kvadratnih, a zamišljena je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade.

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

Uprava javnih radova potpisala je juče ugovor o tehničkom pregledu izvedenih radova sa doo “Monteput”, nakon kojeg će objekat i formalno biti predat korisniku na upotrebu.

‘Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Source
rtcg.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button