DogađajiKultura

CNP – U februaru “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” i “Revizor”

U okviru februarskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta 8. i 9. februara zakazano je izvođenje “Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja”, Iva Brešana, u režiji Luke Kortine, a 16. i 18. februara “Revizor” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića.

Obje predstave, u skladu sa aktuelnim mjerama Instituta za javno zdravlje, počeće u 18 sati. Moguće je prisustvo do 50 posjetilaca, uz obavezno nošenje maski tokom trajanja predstave i držanje propisane distance.

Publika karte može kupiti na biletarnici Crnogorskog narodnog pozorišta od 9 do 18 sati, uz popust od 50%.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” priča je o oportunistima, lopovima, licemjerima skrivenim iza političke frazeologije trenutka, razotkriva glupost totalitarističkog režima, ali jednako tako otvara prostor analogiji s našim vremenom.

U “Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja” igraju: Jovan Dabović, Danilo Čelebić, Julija Milačić, Ana Vujošević, Stevan Radusinović, Dušan Kovačević, Dejan Ivanić, Gorana Dragašević, Aleksandar Gavranić, Dragan Račić i Jelena Minić.

Predstava “Revizor”, po riječima reditelja, je scensko tumačenje Gogolja koje potencira reviziju kao vječnu igru i ne da se zaustaviti. “Govorimo o amoralu među spodobama koje ne prepoznaju moralni kodeks. Tu sve vrvi od trivijalnosti i zjapi od odsustva emocija. U ovom čitanju Revizora nema otrježnjenja, jer ga ne zaslužujemo, zasmijava nas, jer se sami sebi smijemo.”

U “Revizoru” igraju: Srđan Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Aleksandar Radulović, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović i Dragan Račić.

Foto: cnp.me/montenegrina.net

Source
montenegrina.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button