KulturaMuzika

Album grupe The Lumineers – The Ballad of Cleopatra

The Lumineers su američki folk-rock bend osnovani u Denveru. Članovi Wesley Schultz (vodeći vokal i gitarista) i Jeremiah Fraits (bubnjar i pijanist) su bili osnivači benda 2005. godine. The Lumineers su jedni od najpopularnijih folk-rock izvođača i njihova popularnost je počela da raste od 2010-e godine.
Ono što ovaj bend krasi jesu nastupi koji su puni energije i hitovi poput “Ho Hey“, “Stubborn Love“, “Ophelia” i “Cleopatra“.

Diskografija grupe The Lumineers:

The Lumineers (2012)
Cleopatra (2016)
III (2019)

The Lumineers – The Ballad of Cleopatra

Priča počinje sa najmlađom djevojkom u spotu, ona je mlada i zaljubljena. Njen otac je umro i ljubav njenog života želi da ode sa njim, pokazuje se šta bi se desilo da je otišla (što bi bilo na kraju da se zaljubi još više, istražuje, uda se i u suštini živi srećan život). Međutim u stvarnosti ona ne odlazi sa svojim dragim već ostaje. (srednjovječna žena) sada je trudna sa drugim čovjekom i živi nesrećan život, odlučuje da ode jedne noći što se završava razvodom. Sada Cleopatra (žena koja vozi taksi), je starija i vozi radi zabave i vidi mnogo zaljubljenih parova koji je podsjećaju na nju i njenu srodnu dušu. Sjećanja na pjesmu, navodi da joj je Bog dao dva blagoslova, rođenje i razvod. Sada na četvrtu i poslednju pjesmu, mnogo je starija i nalazi se u staračkom je domu. Prepričava medicinskoj sestri kako je njena mladost bila zadivljujuća, a kako su oni mlađa generacija pa i ne razumiju bas najbolje o čemu priča. Ona ima kolekciju slika njene velike ljubavi, i žali što nije pošla sa njim, zna da će umrijeti u staračkom domu, sama i stara. Momenat “šta ako” dolazi kada odluči da napusti starački dom? Kraj.
Na kraju, ova balada je lekcija o izborima koje pravimo u životu, o izborima i posledicama. Ona se kaje što nije otišla sa svojom srodnom dušom, što vodi ka tome da nastavlja svoj život pun tuge i melanholije, u kom su jedina dva blagoslova, rođenje i razvod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button