Crna GoraObavještenja i protokolVijesti

Za vikend nema međugradskog saobraćaja

Mjerama Ministarstva zdravlja propisana je zabrana odvijanja međugradskog saobraćaja isključivo u danima vikenda, odnosno od petka, 1. januara 2021. godine u 22:00 časova, do ponedjeljka, 4. januara 2021. godine, u 05:00 časova, saopštila je Uprava policije

“Važno je napomenuti i to da potvrde o izuzecima od zabrane međugradskog saobraćaja važe isključivo za lica koja obavljaju privredne djelatnosti navedene u Naredbi za preduzimanje privremenih mjera sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa”, poručuju iz Uprave policije.

Imajući u vidu da je subota, 2. januar, praznik, a nedjelja 3. januar, neradni dan, iz policije poručuju da je i broj osoba koje od poslodavca mogu dobiti takve potvrde značajno manji nego u prethodnom periodu.

“Licima koja posjeduju potvrde koje zbog nepotpunih ili netačnih podataka nijesu validne, ili su navedeni datumi 2. i 3. januar 2021. godine, nakon izvršenih provjera, neće biti dozvoljeno dalje kretanje i međugradski saobraćaj”, saopštila je policija.

Izuzeci od zabrane međugradskog saobraćaja, koji su ranije usvojeni i propisani Naredbom, a odnose se na strane državljane, lica koja putuju u inostranstvo i za to imaju odgovarajući dokument kao dokaz, kao i lica koja se vraćaju u mjesto prebivališta, ostaju na snazi.

“Još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da bezbjednom i strpljivom vožnjom, poštujući saobraćajne i sve druge propise, uključujući i pomenute mjere Ministarstva zdravlja, olakšaju rad i postupanje policijskih službenika, kako bi svi zajedno, tokom predstojećih praznika, doprinijeli nesmetanom i bezbjednom odvijanju drumskog saobraćaja, na čitavoj teritoriji Crne Gore”, poručuje policija.

Foto: gov.me / ilustracija

Source
rtcg.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button