KošarkaSport

Vrijeme je za titule!

Kad se bude pisala istorija košarke u Baru i Crnoj Gori biće zabilježeno je da je Košarkaški klub Mornar te srijede, 13. januara 2021. godine, odigrao svoju prvu utakmicu u osmini finala Evrokupa, čime je i zvanično sebe promovisao među 32 najuspješnija evropska tima.

Mornar večeras od 21 časova, na Kanarskim ostrvima, igra utakmicu prvog kola „H“ grupe druge faze Evrokupa, protiv domaće Gran Kanarije.

Kada je prvi put gostovao na Kanarskim ostrvima, 26. oktobra 2016. godine, u okviru drugog kola FIBA Lige šampiona, Mornar je do nogu potučen od domaće ekipe Tenerife, 103:57. Oni koji su tada bili u ekspediciji Mornara bili su oduševljani kako funkcioniše jedan veliki evropski klub – od dočeka gostiju, preko besprekorne organizacije, lijepe dvorane i sjajnih navijača, do ispraćaja (sve uz smješak) tih istih gostiju sa skoro 50 razlike. Manje od četiri godine kasnije, 6. oktobra 2020, jedan drugi španski velikan, Unikaha iz Malage bila je srećna što je u Baru, u dvorani Topolica, u Evrokupu, izgubila „samo“ sa deset razlike, 90:70. Jer, na poluvremenu Mornar je vodio 58:39!

Dakle, za četiri godine, Đorđije Pavićević je stvorio klub koji više nema potrebe da se bilo kome divi a kojem će tek da se dive. Zapravo, u tome je glavni zadatak njegovog starijeg brata Mihaila, koji sa klupe, sve uspješnije, kormilari Mornarom. Pajo mora da ubijedi svoje igrače da je, objektivno, došlo vrijeme za najviše domete i titule. Ne na riječima, nego na „bojnom“ polju! To što svi govore u superlativima o gostoprimstvu Barana i organizaciji rada u klubu i to što Mornar igra najljepšu i najatraktivniju košarku u ABA ligi, biće brzo zaboravljeno ukoliko sezona ne bude ovjenčana makar jednom titulom. Najslađa bi bila ona u regionalnom takmičenju, najbliža (i vremenski) je ona u Kupu Crne Gore, realno je neuhvatljiva ona u Evrokupu (mada se nikad ne zna), a posebnu draž imala bi ona u nacionalnom prvenstvu.

Dometi ovog Mornara, u kojem nema slabog mjesta, jesu veliki. A šta to „veliki“ podrazumijeva, saznaće se vrlo brzo. Proljeće nade barske košarke je na pragu.

Source
kkmornar.bar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button