Crna GoraDogađajiKultura

Virtuelna izložba radova Zorana Živkovića

U Galeriji Centar, sjutra će biti otvorena izložba "Bright moments"

Story Highlights
  • Sjutra će biti otvorena izložba "Bright moments" umjetnika Zorana Živkovića
  • Izložba će biti otvorena virtuelno u 17 časova, uživo preko zvaničnog Instagram profila Centra savremene umjetnosti Crne Gore
  • Izložba se može pogledati do 31. januara 2021.godine

U Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Centar, sjutra će biti otvorena izložba “Bright moments” umjetnika Zorana Živkovića.
Shodno epidemiološkim mjerama i zabrani okupljanja, izložba će biti otvorena virtuelno u 17 časova, uživo preko zvaničnog Instagram profila Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Zoran Živković je rođen u Kotoru 1969. godine. Magistrirao je mozaik i zidno slikanje 2009. godine na Akademiji Likovnih Umjetnosti na Cetinju 2009. godine. Na istoj akademiji je diplomirao 2000. godine, odsjek slikarstvo. Prethodno je završio i Pravni Fakultet u Beogradu.
Živi u Kotoru.

Bright moments, prevod koji svoj original nalazi u latinskom pravnom insti – tutu lucida intervalla, odraz je dubokog zadiranja u svijetle momente sop – stva oblikovanog okolnostima i okolinom u kojoj rastemo i sazrijevamo kao jedinke. Svijetli trenuci su one rijetke, dragocjene
sekvence potpune bistrine i čiste svijesti koja je doživjela svojevrsnu ekspanziju. To su momenti koji se jave kao opoziti nesvjesnom, neispravnom i opskurnom, a javljaju se i u istorijskoj i kolektivnoj svijesti. Živkovićev doživljaj tih momenata unutar društvene svijesti predstavlja period u kojem je odrastao i sistem u kojem se formirao; prepoznaje ih u idejnom, ali i u materijalnom, spomeničkom nasljeđu Narodnooslobodilačke borbe i antifašizma”, zapisala je o izložbi istoričarka umjetnosti Anja Marković.

Izložba se može pogledati do 31. januara 2021.godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button