BarDruštvoVijesti

U planu izgradnja skloništa za životinje u Baru

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović kazala je na sastanku sa direktorom NVO Prijatelji Životinja Dragojem Vlahovićem da je u planu izgradnja skloništa za napuštene životinje u tom gradu, te da je u toku izrada potrebne dokumentacije.

Tema razgovora Vlahovića i Spičanović bila je rješavanje problema pasa lutalica na teritoriji Bara.

“Spičanovićeva je tom prilikom naglasila da je u planu izgradnja skloništa za napuštene životinje, te da je u toku izrada potrebne dokumentacije, ne krijući da Bar ima problem sa napuštenim psima, ali ne u mjeri koliko se o tome govori”, navodi se u saopštenju.

Vlahović je kazao da bi strogo trebalo voditi računa da se prilikom izgradnje skloništa ispoštuju sve zakonske mjere, da ono ne bude izgrađeno samo reda radi, kao u većini crnogorskih gradova, te da se u njemu sprovodi program “Uhvati, steriliši i pusti“, sa čim se potpredsjednica složila, dodavši da će akcenat biti na udomljavanju pasa iz tog skloništa.

“Sagovornici su se saglasili da je za realizaciju ovakvog projekta neophodna saradnja nadležnih državnih institucija, lokalne samouprave i civilnog sektora. Vlahović je zaključio da će on lično i organizacija na čijem je čelu dati sve od sebe da ta saradnja bude što kvalitetnija!, saopšteno je iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Source
rtcg.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button