Crna GoraTurizam

Turizam na sjeveru Crne Gore

Pet projekata na sjeveru države

Story Highlights
  • Ukupna vrijednost projekata premašuje 74 miliona eura
  • Budući hoteli ukupno će imati 959 smještajnih jedinica

Vlada je na listu razvojnih projekata u oblasti turizma u dosadašnjem periodu uvrstila pet projekata na sjeveru države.

Ukupna vrijednost projekata premašuje 74 miliona eura. Budući hoteli ukupno će imati 959 smještajnih jedinica, čime će ponuda hotelskog smještaja visoke kategorije biti više nego duplirana.

U prilog pomenutim informacijama ide i činjenica da će se pet od ukupno sedam investicija sa liste razvojnih projekata realizovati u sjevernoj regiji.

– Vrijednost tih investicija iznosiće 74,2 miliona, dok će stavljanjem u funkciju hotela kategorije 4 i 5 zvjezdica, ukupnih kapaciteta 593 jedinica biti stvorene pretpostavke za otvaranje blizu 450 novih radnih mjesta – istakli su u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Prvi od hotela je hotel Durmitor koji će graditi kompanija Durmitor Hotel and Villas, osnivača i vlasnika Petrosa Stathisa, grčkog biznismena. Nekadašnji oronuli hotel, dobiće novo ruho, vrijedno gotovo 20 miliona eura.
Nakon Žabljaka i Kolašin je prepoznat kao grad u koji vrijedi ulagati. Čak četiri projekta se realizuju u ovom gradu.

Prvi u nizu condo hotela koji se gradi je Kolašin Resort & Spa, kategorije četiri zvjezdice. Novi projekat te kompanije biće pozicioniran usred najljepših pejzaža na sjeveru Crne Gore, na atraktivnoj lokaciji poznatog Ski-centra Kolašin 1450. Hotel će biti kapaciteta od 93 smještajne jedinice, a projektom je planirano otvaranje novih 66 radnih mjesta. Investiciona ulaganja prema biznis planu procijenjena su na skoro 11,5 miliona eura.
Po condo modelu poslovanja gradiće se i hotel Breza u Kolašinu. Hotel će biti kategorije od pet zvjezdica, sa 148 smještajnih jedinica. Posjedovaće i bazen sa spa centrom, restorane, konferencijsku salu, turska kupatila, kao relaks zonu. Vrijednost projekta je 19,5 miliona eura, a nakon otvaranja posao će naći 120 osoba. U sklopu objekta planirana je gradnja 160 apartmana namijenjenih za prodaju.

Treći u nizu hotel u Kolašinu biće Bjelasica 1450, kategorije četiri zvjezdica. Posjedovaće 168 soba, a planirano je otvaranje 96 radnih mjesta u sklopu hotela. Investicija je gotovo 18 miliona eura, a u toku su pripremni radovi.

U podnožju Bjelasice gradiće se turistički kompleks. Prvo će biti izgrađen hotel K16 (četiri zvjezdice) sa kondo modelom poslovanja. Početak radova planiran je krajem ove godine. Tokom ove godine je investirano nešto više od pola miliona eura, a plan je da se do kraja godine investira ukupno 1,2 miliona eura. Ukupna vrijednost projekta je šest miliona eura.

Foto: Pexels

Source
www.rentoholic.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button