BarInfoMZ CrmnicaMZ OstrosMZ ŠestaniTurizam

Turistička organizacija Bar oplemenila ponudu panoramske rute

“Izmedju dvije čarobne obale”

Story Highlights
  • TO Bar je na tri atraktivne lokacije postavila nove informativne table za turiste ali i za lokalno stanovništvo
  • Table su postavljene na vidikovcima koje je takodje izgradila TO Bar na panoramskoj ruti “Izmedju dvije čarobne obale”
  • Na ovaj način, TO Bar želi da otkrije bogatstvo flore barskog kraja, nepoznatog široj javnosti
  • Implementiranjem ove ponude u panoramsku rutu, dobio se dodatni kvalitet i potencijal za turističku valorizaciju

Turistička organizacija Bar, u cilju unapredjenja i obogaćivanja turističke ponude barske opštine, na tri atraktivne lokacije postavila je nove informativne table za turiste ali i za lokalno stanovništvo.

Naime, riječ je o tipskim informativnim tablama na kojima se nalaze zanimljivi podaci o velikom broju orhideja na ovom lokalitetu, kao i o ljekovitom bilju i njihovoj primjeni.

Table su postavljene na vidikovcima koje je takodje izgradila TO Bar na panoramskoj ruti “Izmedju dvije čarobne obale”, i to na vidikovcu nadomak sela Godinje, vidikovcu iznad sela Murići kao i u kestenovoj šumi u Livarima. Ovi lokaliteti nisu odabrani slučajno, već su upravo mjesta gdje orhideje egzistiraju kao i ljekovito bilje.

Na ovaj način, TO Bar želi da otkrije bogatstvo flore barskog kraja, nepoznatog široj javnosti. Od oko 20 vrsta orhideja koje možete u periodu od aprila do polovine juna uočiti na ovom potezu, neke od njih su izuzetno rijetke, te spadaju u endeme sa Balkana. Medju njima se ističu čuvene “Pčelice”odnosno Ophrys apifera.

Od ljekovitog bilja, izdvajaju se žalfija i majčina dušica, dok se duž morske obale panoramske rute mogu vidjeti ostale biljne vrste poput mirte, zove, šipurka i drugih.

Implementiranjem ove ponude u panoramsku rutu, dobio se dodatni kvalitet i potencijal za turističku valorizaciju. Očekujemo da će ovo biti svojevrsno osvježenje za botaničare, biologe i sve ljubitelje prirode.

Source
www.visitbar.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button