DruštvoVijesti

Ovaj će čovjek trčati od Splita do Tivta, jedan maraton svaki dan, kako bi skupio sredstva za djecu…

Kada pred sobom imate jaku motivaciju i plemeniti cilj, ništa nije teško.

Tako razmišlja i Kristijan Sindik, splitski trkač na duge staze, pokretač Splitskog polumaratona, koji će u četvrtak 4. februara u 7 ujutro, na Svjetski dan borbe protiv raka, krenuti s Marjana prema Tivtu, kako bi u sedam dana istrčao sedam maratona (!!!), pritom skupljajući sredstva za odjel Dječje onkologije KBC Split.

Sindik će ovaj pothvat započeti na Marjanskim vratima, a nakon prijeđena 42 kilometra dnevno odmarat će se prvo u Ruskamenu, a potom u Drašnicama, Pločama, Stonu, Orašcu, Čilipima, da bi sedmi maraton završio na rivi Pine u Tivtu u srijedu 10. februara.

– Kao bivši onkološki bolesnik znam koliko je teška borba protiv zloćudnih bolesti, a pogotovo je teško kada ste dijete i trebali bi ste se igrati, a ne ići na kemoterapije.

Kao aktualni maratonac, imao sam potrebu učiniti nešto za dječji onkološki odjel KBC Splita i sve hrabre male junake koje se bore sa zloćudnim bolestima.

Ova ideja je dugo kuhala u meni, a nedostatak sportskih aktivnosti s kojima se profesionalno bavim, omogućila mi je da realiziram ovaj projekt u ovoj godini – rekao je Kristijan koji je prije pet godina vodio bitku s opakom bolešću.

Za humanitarni pothvat već se dugo priprema, pa ga ni loši vremeni uvjeti ne mogu zadržati da propusti svakodnevni trening.

Split i Tivat odabrani su ne bez razloga, jer je za oba grada korijenski i emotivno vezan, kako kaže.

Njemu će se u ovoj ideji pridružiti i tri poznata triatlonca: Rikardo Kuhar, Ante Bebić i Bruno Grgurević, a podršku će na startu na Marjanu dati i olimpijac Igor Boraska, te kapetan Hajduka Mijo Caktaš.

Donatori kupuju kilometre na ruti

Naravno, svi koji žele mogu sudjelovati svojim prilozima. Naime, ova hvalevrijedna humanitarna akcija zamišljena je tako da zainteresovani donatori kupuju kilometre na ruti, minimalna cijena jednog kilometra je 100 kuna ili 15 eura, a na raspolaganju je ukupno 295 kilometara.

Svi zainteresovani sudionici ove akcije mogu donirati sredstva direktno uplatom na račun Dječje onkologije KBC-a Split na IBAN: HR1424070003106794371, otvoren u OTP banci d.d. Split.

Sve uplate idu izravno splitskoj onkologiji. Lijepo je znati da je i dva mjeseca prije utrke bilo kupljeno više od 230 kilometara!

Što na koncu poželjeti Kristijanu i njegovim prijateljima nego lijepo vrijeme i lake i brze korake. Čitav tok akcije može se pratiti na Facebook stranici utrke Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana.

Source
bokanews.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button