BarDruštvoMZ MrkojevićiObrazovanjeVijesti

Opština Bar finansira izgradnju fiskulturne sale u OŠ “Mrkojevići”

Projekat izgradnje sale shodno memorandumu biće realizovan po modelu sufinansiranja

Story Highlights
  • Opština Bar izvršila je uplatu 150.000€ osnovnoj školi „Mrkojevići“ za izgradnju školske sportske sale
  • Udruženje „Rumija – Čikago“ će donirati 50.000$, dok će preostala sredstva u cjelosti obezbijediti resorno ministarstvo

Opština Bar izvršila je uplatu 150.000€ osnovnoj školi „Mrkojevići“ za izgradnju školske sportske sale, čime je ispunila dogovor iz memoranduma o saradnji sa Udruženjem „Rumija-Čikago“ i Ministarstvom prosvjete Crne Gore.

Prepoznajući važnost izgradnje fiskulturne sale u Mrkojevićima, koja će značajno pomoći izvođenju nastave za osnovce, i sprovođenju vannastavnih sportskih i rekreativnih aktivnosti djece i mještana ovog kraja, Opština Bar je za ovu namjenu opredjelila sredstva u budžetu za 2020. godinu, i time potvrdila spremnost da doprinese razvoju obrazovnog sistema i stvaranju kvalitetnih uslova za školovanje najmlađih sugrađana, koji će biti korisnici ove sale. Pored toga, lokalna uprava je na ovom projektu još jednom ostvarila plodonosnu saradnju sa udruženjem iseljenika iz mrkovskog kraja, sa kojima zajedničkim naporima radi na unapređenju uslova za život mještana u ovom dijelu barske opštine.

Realizujući obaveze po sporazumu, Opština je 11. decembra donijela i odluku kojom se omogućava priprema projektne dokumentacije za izgradnju sportske sale kao objekta od opšteg interesa. Izgradnjom fiskulturne sale u osnovnoj školi „Mrkojevići“, trenutno jedinoj školi na teritoriji barske opštine koja nema sportsku salu, ovo pitanje biće trajno riješeno, dok će Opština i dalje biti posvećena realizaciji ovog projekta.

Projekat izgradnje sale shodno memorandumu biće realizovan po modelu sufinansiranja, gdje će udruženje „Rumija – Čikago“ donirati 50.000$, dok će preostala sredstva u cjelosti obezbijediti resorno ministarstvo.

Source
www.bar.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button