BarVijesti

“Norwegian Spirit” se vraća na operativni vez Port of Adria

Norwegian Spirit“ jutros uplovljava u luku Bar sa namjerom da nastavi započetu raspremu zbog krize u svjetskoj kruzing industriji, izazvane pandemijom koronaviruisa.

Zbog vremenskih uslova uplovljavanje je veoma otežano, nezvanično saznajemo pa postoji mogucnost da brod prekine započeto uplovljenje u luku i sačeka neko vrijeme van luke.

Brod po planu njegovog vlasnika, američko-norveške kompanije “Norwegian Cruise Line” (NCL) u Crnoj Gori je u raspremi i treba biti na vezu operativne obale Port of Adria do aprila ove godine.

Da podsjetimo,

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore saopštili su da zbog važećih zakonskih propisa nisu mogli da izađu u susret zahtjevu vlasnika kruzera “Norwegian Spirit“ da se tom brodu dozvoli uzimanje goriva direktno iz autocisterni, dok boravi na vezu na operativnoj obali Port of Adria, u akvatorijumu Luke Bar.

Zbog toga je ovaj brod od 75.904 bruto-tone u subotu napustio Bar i otplovio za luku Augusta na Siciliji.

Procjene da je NCL, plaćajući takse državi, usluge i snabdijevanje svog broda od 24. novembra do 9. januara kada je “Norwegian Spirit“ napustio Bar i ostavio najmanje milion eura, nisu uticale na donosioce odluka da se oko tankovanja nadje adekvatno riješenje i pritom zajednica dobro zaradi od prodaje goriva.

Source
jedro.bar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button