DruštvoVijesti

Nagrade za filantropiju Iskra za Žene Bara i Hajriza Brčvaka

Fond za aktivno građanstvo (fAKT) objavio je spisak dobitnika godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra“. Prema odluci žirija, biće uručene tri nagrade, jedna specijalna nagrada i pet specijalnih priznanja. NVU “Žene Bara” dobiće specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru, a nagradu za doprinos dijaspore dobiće fondacija “HEMIAS” Hajriza Brčvaka.

Dobitnik Nagrade za doprinos dijaspore je fondacija „HEMIIAS“, čiji je osnivač poznati dobročinitelj i privrednik Hajriz Brčvak. Fondacija je tokom prošle godine prikupila preko 130 hiljada eura i uspjela da sprovede brojne aktivnosti, među kojima su pomoć institucijama i zdravstvenom sistemu, kao i pomoć ekonomski ugroženim porodicama i pojedincima.

Specijalno prizanje za građanski doprinos opštem dobru biće uručeno NVU Žene Bara, koje su u protekloj godini obezbijedile preko 1500 paketa pomoći vrijednih blizu 90 hiljada eura. Za pripremu preko 45 hiljada obroka u Narodnoj kuhinji, nabavku ogrijeva, medicinskih pomagala, garderobe i ljekova obezbijedile su skoro 150 hiljada eura. Za kupovinu stana za porodicu Marinković i renoviranje stambenih jedinica za nekoliko porodica, Žene Bara su obezbijedile preko 50 hiljada eura.

”Svečanost dodjele nagrada biće organizavana u petak, 29 januara u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici, u 12 časova, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera”, navodi se u saopštenju.

Dodjelu nagrade “Iskra” organizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Upravom za dijasporu i Privrednom komorom Crne Gore, a uz podršku Evropske komisije i Fonda braće Rokfeler.

Source
barinfo.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button