InfoTurizam

Na Žabljaku nikad više turista, nikad niže cijene

Uprkos pandemiji koronavirusa, skijalište Savin kuk na Žabljaku bilježi najveću posjećenost u posljednjih pet godina.

Kako kažu za Dnevne novine, zbog višemjesečnog zatvaranja granica domaći turisti su bili prinuđeni da zimuju u Crnu Gori, te stoga i ne čudi svakodnevni veliki broj ljubitelja snijega na Žabljaku.

Pored crnogorskih, na Savinom kuku ima i ruskih turista.

“Turista iz drugih država nema, izuzev Rusa koji su ostali da žive u Crnoj Gori”, kazao je za Dnevne novine direktor Turističkog centra Durmitor Milutin Tomić.

Prema riječima Tomića, odluka da se u Crnu Goru može ući bez PCR testa neće doprinijeti boljoj posjećenosti turista iz regiona.

“Mi bilježimo najveću posjećenost u posljednjih pet godina. Crnogorski građani, zbog zatvorenih granica, nijesu odlazili u inostranstvo na zimovanje već su izabrali svoju državu, što se i te kako pozitivno odrazilo na zimsku sezonu”, objasnio je Tomić.

Zanimiljiva je, dodaje, činjenica da su cijene na skijalištu nikad niže.

“Gradnja skijališta Savin kuk je trajala od 1989. do 1992. godine. Izgrađene su dvije dvosjedne žičare koje vode sa polazne stanice sa 1.515 do 2.222 metra nadmorske visine. Kasnije su izgrađena još tri ski-lifta. U odnosu na ovaj pomenuti period slobodno možemo reći da su cijene usluga na skijalištu Savin kuk najjeftinije od postanka skijališta”, istakao je Tomić.

Panoramske ture, noćno skijanje…

Na skijalištu Savin kuk je, ističe Tomić, moguće koristiti usluge ski-škole, a za svakog posjetioca koji ne skija, osim ugostiteljskih objekata, tu je panoramska vožnja sa dvije dvosjedne žičare.

“Polazi se sa stanice koja se nalazi na 1.515 metara nadmorske visine i ide do neposredne blizine vrha Kulina, odakle se pruža nevjerovatan pogled na Crno jezero i kompletan masiv Durmitora”, kaže Tomić.

Pored toga, dodaje, tu je i staza za hodanje na krpljama od skijališta Savin kuk do Crnog jezera, obilježenom stazom u dužini od šest kilometara. Na podnožju skijališta postoji uređena staza za nordijsko skijanje u dužini 2,5 kilometara.

“U ponudi nudimo i noćno skijanje na ski-stazi Snowboard od 600 metara, koja je u čitavoj dužini opremljena reflektorima”, zaključio je Tomić.

Foto: Instagram profil @2monkeystravel

Source
rtcg.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button