ReportažeTravelougeVideo

Moto avantura ekipe “Roads of freedom”

Prenosimo vam utiske Zlatka Vujovića, bajkera, i jednog od autora gore pomenutog kanala

Story Highlights
  • “Roads of freedom“ vam predstavlja moto putovanja i avanture
  • Mala moto avantura od Cetinja preko Njeguša do vrha Lovćena

Za sve ljubitelje motociklizma topla preporuka za vas jeste Youtube kanalRoads of freedom“ koji vam predstavlja moto putovanja i avanture. Prenosimo vam utiske Zlatka Vujovića, bajkera, i jednog od autora gore pomenutog kanala:

“Mala moto avantura od Cetinja preko Njeguša do vrha Lovćena, na Jezerskom vrhu, u carstvu munja i gromova, podignut je mauzolej Petru Drugom Petroviću Njegošu, vladici, pjesniku i vladaru crnogorskom (1813 -1851).
Uspinjanje do mauzoleja je kruna posjete Nacionalnom parku Lovćen, a do ove impozantne građevine savladavanjem 461 stepenika do vrha planine.
Nacionalni park obuhvata površinu od 6.400 hektara. Najniža tačka Nacionalnog parka „Lovćen“ je raskršće puteva na mjestu Krstac (927 mnm), a najviša vrh Štirovnik, 1.749 metara nadmorske visine, koji je i najveći vrh planine Lovćen.
Lovćen je poznat po vidikovcima s kojih se pogled pruža na sve strane – ka moru, Skadarskom jezeru ili visokom gorju na sjeveru. Gdje god da pogledate doživjećete neponovljivu i nezaboravnu vizuelnu impresiju. Tačke na Lovćenu sa kojih se vide crnogorske ljepote su brojne: Jezerski vrh, Štirovnik, stari put (nedavnoo renoviran i modernizovan) od mjesta Krstac do zimovališta Ivanova korita.”

Source
www.rentoholic.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button