BarVijesti

Kruzer došao, ali na deset minuta

Nesvakidašnja scena privukla je jutros oko 09:00 veliku pažnju Barana.

Kruzer „Norwegian Spirit“ čuvene kruzing kompanije NCL, čiji je boravak u Baru privukao posljednjih dana veliku pažnju crnogorske javnosti, uplovio je u luku Bar nešto prije 09:00.

Uplovljavanje kruzera koji je od kraja prošle sedmice bio na Siciliji u luci Augusta, izazvalo je neskrivene simpatije Barana koji su na društvene mreže odmah počeli da postavljaju fotografije uplovljenja luksuznog kruzing broda dugačkog 270 metara. Ove fotografije postale su viralne za svega nekoliko minuta.

No, ni deset minuta kasnije, na fotografijama koje su postavljane, kompozicija kadra bila je „vice versa“- prova kruzera u suprotnom smjeru!

Na zaprepašćenje svh koji su posmatrali manovru kruzera unutar lučkog akvatorijuma, umjesto da se veže na gat AD Port of Adria, gdje je bio od 24. novembra 2020. do prošle subote, brod je izašao iz luke!

Porta Feral.bar saznaje da je razlog kratkotrajnog zadržavanja i brzog isplovljavanja jak sjeverno-istočni vjetar, koji je onemogućio sigurno vezivanje broda

Dok vjetar ne oslabi, kruzer će biti ispred luke Bar, i u nju će uploviti čim se steknu pogodni meteorološki uslovi.

Hidrometerološki zavod Crne Gore sinoć je izdao upozorenje za pomorce, u kojem je za petak naveo udare NE vjetra 25-35 čvorova.

Source
feral.bar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button