InfoTurizam

I pored korone i mjera zabrane dobra posjeta na skijalištu Kolašin 1600

Story Highlights
  • Prvi dani rada na ski centru Kolašin 1600 biljeze jako dobru posjetu
  • Skijališta Crne Gore donijele su posebne Covid procedure u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja virusa korona
  • Narednih dana očekuju sve ljubitelje snijega i sportova na snijegu u što većem broju

Prvi dani rada na ski centru Kolašin 1600 biljeze jako dobru posjetu i pored mjera zabrane međugradskog saobraćaja i rada ugostiteljskih objekata.

“Konkretno juče, 01.01.2021.godine, bilo je više od 300 skijaša, više od 150 panoramskih vožnji za razgledanje planine, a izdato je više od 50 dječijih sanki, sa više od 50 polaznika skijanja na dječijem poligonu”saopštio je izvšni direktor Miloš Popović.

On naglašava da su skijališta Crne Gore donijele posebne Covid procedure u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja virusa korona.

“Skijanje je u epidemiološkom smislu najbezbjedniji sport jer se praktikuje na otvorenom prostoru sa posebnim vidom zaštite svih korisnika (skijaška odijela, maske, rukavice, kacige). Izvršena je i kompletna dezinfekcija žičare, opreme, restorana i objekata najbezbjednijim sredstvima koja traju mjesec dana, kako to npr. radi KCCG, a dosljedno se sprovode sve propisane mjere na dnevnom nivou”, napomenuo je Popović.

Narednih dana očekuju sve ljubitelje snijega i sportova na snijegu u što većem broju, a kompletna infrastruktura skijališta je spremna i stavljena u funkciju skijanja.

Source
cdm.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button