Crna GoraFilmovi i serijeKultura

Filmski centar Crne Gore promoviše lokacije za snimanje u Londonu

Story Highlights
  • Filmski centar Crne Gore ovogodišnji je učesnik FOCUS Digital marketa u Londonu
  • U sklopu ovogodišnjeg izdanja FOCUS-a, izlagačima i posjetiocima će biti dostupno i elektronsko izdanje časopisa “Makers”
  • Predstavnici Filmskog centra Crne Gore, Marija Nikčević i Marko Eraković
  • Tokom trajanja FOCUS-a biće dostupni registrovanim učesnicima za sve informacije u vezi sa lokacijama i povoljnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori

Filmski centar Crne Gore ovogodišnji je učesnik FOCUS Digital marketa u Londonu, u okviru kojeg će promovisati filmske lokacije u Crnoj Gori internacionalnim produkcijama i menadžerima lokacija. Ovogodišnje izdanje održava se u online formatu, zbog pandemije virusa Covid19.

FOCUS Digital 2020 održava se od 15. do 17. decembra.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja FOCUS-a, izlagačima i posjetiocima će biti dostupno i elektronsko izdanje časopisa “Makers”, u kojem će, pored ostalih, biti predstavljena i Crna Gora kao filmska destinacija, sa svojom ponudom i pogodnostima za snimanje.

Tokom tri dana FOCUS Digital, učesnici će biti u prilici da isprate bogat program koji se sastoji od predavanja, panela, masterklasova, radionica i prezentacija, koji se odnose na film, TV, marketing, animaciju i igre. Glavna tema ovogodišnjeg programa je “Budućnost audiovizuelne industrije”. Program ima za cilj da dođe do novih načina da se industrija učini prilagodljivijom, uz pomoć lekcija iz ove izazovne godine.

Kako bi se osiguralo da je u potpunosti prilagođen potrebama industrije, program FOCUS 2020 razvijen je u dogovoru sa Savjetodavnim odborom za programski sadržaj, koji uključuje predstavnike vodećih industrijskih tijela – Pact, The Production Guild, Directors UK, BFI, BFC, UK Screen Alliance, Creative Europe, UK, ScreenSkills i Advertising Producers Association.

Moderator programa je Sue Hayes, a predstavlja se u saradnji sa renomiranim časopisom Variety, kao glavnim medijskim partnerom.

Predstavnici Filmskog centra Crne Gore, Marija Nikčević i Marko Eraković, tokom trajanja FOCUS-a biće dostupni registrovanim učesnicima za sve informacije u vezi sa lokacijama i povoljnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori. Već je zakazan niz sastanaka sa menadžerima lokacija, predstavnicima filmskih fondova, centara, producentskih kompanija i filmskih servisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button