Ostalo s.Sport

Federer nije siguran da će učestvovati na AO

Švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da nije siguran da će učestovati na Australijan openu

Story Highlights
  • Australijan open bi trebalo da se održi od 18. do 31 januara
  • Federer je čak podstakao i spekulacije o svojoj budućnosti
  • Osvajač 20 gren slem titula nije igrao otkako je u januaru izgubio u polufinalu Australijan opena

Švajcarski teniser Rodžer Federer, koji je veći dio sezone 2020. propustio zbog operacija koljena, priznao je da nije siguran da će učestovati na Australijan openu.

“Nadao sam se da ću biti 100 odsto spreman do oktobra, ali nisam na tom nivou ni danas. Biće ‘tesno’ za Australijan open. Ovo je trka s vremenom. Naravno, pomoglo bi kada bih imao malo više vremena”, rekao je Federer nakon što je sinoć proglašen za najboljeg sportistu Švajcarske u posljednjih 70 godina.

Australijan open bi trebalo da se održi od 18. do 31 januara, ali postoje najave da bi zbog protokola vezanih za pandemiju korona virusa mogao da bude pomjeren za februar.

Federer je čak podstakao i spekulacije o svojoj budućnosti pominjući i moguću penziju.

“Nadam se da ću se 2021. vratiti na teren. Vidjećemo. Ali, i da se moja karijera završi ovom nagradom, bio bi to nevjerovatan kraj. Sljedeća dva-tri mjeseca će biti ključna”, rekao je Federer koji trenutno zauzima peto mjesto na ATP listi.

Osvajač 20 gren slem titula nije igrao otkako je u januaru izgubio u polufinalu Australijan opena od Novaka Đokovića i propustio je ostatak sezone zbog dvije operacije koljena.

Foto: tennisworldusa.org

Source
www.rtcg.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button