Filmovi i serijeKultura

FCCG: Javni konkurs za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela

Filmski centar Crne Gore raspisao je Javni konkurs za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela u sljedećim kategorijama: Dugometražni igrani film, Dugometražni dokumentarni film, Kratkometražni dokumentarni film, Animirani film, Filmovi u proizvodnji i Manjinske koprodukcije.

“Pravo učešća na konkursu za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela imaju pravna lica upisana u odgovarajući registar privrednih subjekata u Crnoj Gori za obavljanje kinematografskih djelatnosti, kojima je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela, a koja ispunjavaju uslove utvrđene konkursom i Pravilima, kao i odgovarajuće uslove u pogledu autorstva u smislu Zakona o autorskim i srodnim pravima, i uslove u pogledu nepostojanja sukoba interesa. Pravna lica moraju biti upisana u odgovarajući registar najmanje šest mjeseci prije objavljivanja konkursa. Pravna lica mogu prijaviti samo po jedan projekat u svakoj od objavljenih kategorija. Registracija korisnika i prijave na konkurse vrše se putem internet stranice Centra. Pristup prijavama je moguć tek nakon uspješno izvršene registracije korisnika”, saopšteno je iz Filmskog centra Crne Gore.

Rokovi za podnošenje prijava su Dugometražni igrani film – 12. februar 2021. godine do 12 časova; Dugometražni dokumentarni film – 12. februar 2021. godine do 12 časova; Kratkometražni dokumentarni film – 12. februar 2021. godine do 12 časova; Filmovi u proizvodnji – 19. februar 2021. godine do 12 časova; Manjinske koprodukcije – 19. februar 2021. godine do 12 časova; Animirani film – 26. februar 2021. godine do 12 časova.

Odluku o rezultatima konkursa, na prijedlog stručnih konsultanata, donosi Savjet u roku od 15 dana od dana dostavljanja prijedloga.

Imajući u vidu situaciju u zemlji u vezi sa virusom COVID-19, sva pitanja ili informacije vezane za konkurs postavljaju se putem e-mail adrese danijela@fccg.me.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button