DogađajiKultura

Duodrama „Šta ćemo sad?“ otvara šesti MAKADO

KIC "Budo Tomović"

Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO VI u srijedu, 27. januara u sali DODEST od 18 sati otvoriće duodrama „Šta ćemo sad?“ beogradske produkcijske kuće „Jugoart“ u kojoj igraju Sofija Juričan i Ivan Đorđević. Adaptaciju teksta i režiju je priredio Erol Kadić po motivima priče Branka Đurića Đure. Komična situacija u kojoj se nađu ona i on nasmijaće vas do suza i postaviti pitanje ko pobjeđuje – pozorište ili život?

”Ovogodišnje izdanje Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO VI kako je prethodno bilo najavljeno neće otvoriti koproducentska multimedijalna pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta “Aplikacija Voland” zbog bolesti glumca. Umjesto navedene predstave manifestaciju će otvoriti duodrama „Šta ćemo sad?“ beogradske produkcijske kuće „Jugoart“ u kojoj igraju Sofija Juričan i Ivan Đorđević’, kazali su iz KIC-a ”Budo Tomović”.

Takođe umjesto predstave “Lice” Centra za kulturu Berane 29. januara u sali DODEST od 18 sati biće organizovano veče poezije “Sanjajući san o snu” koje će prirediti glumci Anđelija Rondović i Đorđije Tatić. Događaj ne pripada klasičnim večerima poezije, jer kao cjelina posjeduje izraženu i osobenu dramaturgiju. Osnova izvođenja je jak emotivni naboj koji je prisutan kod oba glumca. Izrežiran kao kompaktna cjelina ovaj događaj više podsjeća na dramu koja emotivno komunicira sa publikom nego na veče poezije, i preporučuju ga za izvođenja na crnogorskim scenama.

Ostale predstave biće izvedene po već utvrđenom redosljedu tj. kako je planirano i najavljeno. Naši najmlađi 28. januara uživaće u predstavi “Luckasti klovnovi”, virtuoznu monodramu, zbirku satiričnih monologa nobelovca Darija Foa “Mistero Buffo” u izvedbi poznatog hrvatskog glumca Dražena Šivaka i u režiji Lee Delong publika će moći da vidi 30. januara, a 31. na DODEST-ovoj sceni poznati crnogorski glumac Slobodan Marunović izvešće monodramu “Potonja ura Njegoševa”.

Besplatne ulaznice za predstavu „Šta ćemo sad?“ i veče poezije “Sanjajući san o snu” se mogu preuzeti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od 9 do 14 sati.

”Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50, a DODEST sala do 30 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!”, zaključuju u saopštenju.

Source
rtcg.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button