FudbalSport

Baranima osnovni cilj plasman u Prvu ligu

Fudbaleri Mornara počeli su pripreme za drugi dio drugoligaške sezone 11. januara iako je prvo kolo drugog dijela takmičenja na programu 7. marta. Dovedena su četiri pojačanja, jer u barskom klubu žele da što spremnije dočekaju proljećnji dio prvenstva i plasiraju se u Prvu ligu.

Pod stručnim vodjstvom iskusnog stratega Slavoljuba Bubanje radi se zasad jednom dnevno a već od iduće sedmice planirana su dva treninga.

“Čeka nas naporno proljeće i velika borba da se domognemo plasmana u Telekom Prvu ligu. Biće potrebno da se pripremimo na najbolji mogući način. Zato smo i rano krenuli sa treninzima, jer ne želimo ništa da prepuštamo slučaju. Poštujemo sve rivale na drugoligaškoj sceni, znamo ko su naši najveći protivnici, ali takođe znamo i koji su nam prioriteti i krajnji ciljevi”, ističe trener Slavoljub Bubanja, koji se drugi put nalazi u ulozi šefa Stručnog štaba barskog člana Amplitudo Druge lige.

Barski fudbaleri u jesenjih 18 odigranih kola osvojili su 36 bodova i prezimili na trećem mjestu iza Arsenala sa 41-im i Koma sa 36 bodova.

“Naši najveći konkurenti biće nam upravo Tivćani i Zlatičani, ali u krugu kandidata za najviši plasman svakako su i ekipe Igala i Berana. Zbog naporne polusezone koja nas očekuje doveli smo četiri pojačanja. Došli su nam Igor Poček iz ekipe Zlatirobra, Bogdan Rašo iz Grblja i dva bivša člana Bokelja Danilo Bakić i Boško Guzina. Otišli su Bulatović, Bracanović i Marković. Imamo odlične uslove za rad i, vrijedna uprava čini sve da se na kraju sezone radujemo plasmanu u najviši rang takmmičenja. Rukovodstvo Kluba želi Prvu ligu, ali ne za jednu sezonu , već da Bar dobije stabilnog prvoligaša, koji se neće boriti za ostanak. Predsjednik Nikola Simović i direktor Mitar Novaković, nekadašnji reprezentativac, te agilni Mićo Perović i Djoko Pavićević, koji je napravio sportsko čudo sa košarkašima Mornara, omogućili su sjajne uslove za rad. Fudbaleri su maksimalno ispoštovani do detalja, dobili smo mogu slobodno reći evropske svlačionice a na stadionu na Topolici uskoro će zasijati i reflektori”, hvali Upravu Mornara Slavoljub Bubanja.

Barani kreću i sa kontrolnim utakmicama. Planirano je sedam probnih duela. U srijedu 20. januara u 13 sati Mornar će se na Topolici sastati sa Petrovcem, tri dana kasnije Barani će na Starom aerodromu odmjeriti snage sa Titogradom a potom slijede mečevi protiv Sutjeske, Podgorice, Jezera, Rudara i Slobode iz Užica.

Iskusni stručnjak Slavoljub Bubanja uvjeren je da će njegovi izabranici spremno dočekati proljećnje obaveze i na kraju sezone obradovati barske ljubitelje fudbala.

Autor: Željko Šoć, Radio Crne Gore
Foto: FK Mornar/Facebook

Source
rtcg.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button