KošarkaSport

ABA liga – Mornar neće igrati u nedjelju sa Zadrom

Story Highlights
  • U dalmatinskom timu u utorak su registrovani slučajevi pozitivnih na korona virus
  • Odlaganje duela sa Zadrom znači i odložen debi velikog pojačanja Nemanje Gordića
  • U narednim danima očekuje se da Mornar angažuje i novog centra

Duel Mornar – Zadar u 14. kolu ABA lige, koji je trebao da se odigra u nedjelju 10. januara, neće biti održan tog dana.

ABA liga je odlučila da odloži utakmicu. U dalmatinskom timu u utorak su registrovani slučajevi pozitivnih na korona virus, Zadar nije mogao da ove sedmice odigra duel sa Budućnost Volijem.

Takođe, za Mornar ovo znači da će barska ekipa imati dovoljno vremena da se pripremi za važno i teško gostovanje španskoj Gran Kanariji na startu Top 16 faze Evrokupa, na dalekim Kanarskim ostrvima. I taj meč je pomjeren – umjesto 12. januara, ekipa sa Primorja će španskom klubu gostovati 13. januara od 21 čas.

– Razlog za odlaganje su i otkazani letovi i ekstremno teška organizacija meča Evrokupa koji Mornar treba da odigra. Meč ABA lige u Baru ne može se odigrati u planiranom terminu – stoji u ABA saopštenju.

Početkom sedmice trener Mornara Mihailo Pavićević govorio je da u prvobitnom terminu, u nedjelju veče, Barani ne bi mogli da dočekaju Zadar, jer onda ne bi imali dovoljno vremena da stignu na let sa dva presijedanja do Kanarskih ostrva i nastupe u meču Evrokupa 13. januara.

Odlaganje duela sa Zadrom znači i odložen debi velikog pojačanja Nemanje Gordića, plejmejkera koji je stigao iz Partizana. Od ovog kola (prvog u drugom krugu ABA sezone) bivši igrač Budućnost Volija ima pravo igranja za Mornar.

U narednim danima očekuje se da Mornar angažuje i novog centra, a potencijalno pojačanje je ,,petica“ evroligaša Fenerbahčea Džoni Hamilton.

Na vrhu ABA lige Mornar ima skor 11-2, a do sada je imao sreću da kompletira kompletan program mečeva polusezone u regionalnom takmičenju.

Foto: ABA liga

Source
pobjeda.me

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button